Mit javaslunk kapcsolatfelvétel előtt?

Megfogalmazni, hogy milyen problémára, tünetre, betegségre keressük a megoldást.
Megismerni a lehetséges alternatív megoldásokat.
Megismerni az Őserőt, mint egy alternatívát.
Átgondolni az alternatívák sorrendiségét.
Megfogalmazni, hogy mit várunk az Őserőtől.
Megfogalmazni a kezeléshez kapcsolódó kérdéseket.
Kialakítani egyfajta “nyitott” hozzáállást.

Nyuszika szomorúan áll az erdőben egy útelágazás előtt. Épp arra jár a jótündér és megkérdi tőle:
– Jótündér, kérlek szépen segíts nekem. Jobbra vagy balra menjek?
– Hova szeretnél eljutni?
– Nem tudom.
– Akkor neked mindkét út jó vagy épp mindkettő egyaránt rossz…

Elégedettségre vágyunk. Mindenben – a kommunikációban is. Egy beszélgetés akkor adja meg a legtöbbet, ha rá vagyunk hangolódva a helyzetünkre. Hisz jó választ csak jó kérdésre lehet adni. Jó kérdés pedig a körültekintő figyelemből születik meg. Figyelni testünkre, gondolatainkra, érzéseinkre, vágyainkra és a bennünket érő külső hatásokra egyaránt. A következő gondolatok nem elvárások hanem csak finom javaslatok, melyek elősegíthetik, hogy a kommunikációban megszülessen az összhang, a teljesség és az elégedettség. Minden levelet és hívást szeretettel várunk – függetlenül az alábbi gondolatoktól. Mindenki annyit olvasson ezekből, amennyire indíttatást érez. :-)


Megfogalmazni, hogy milyen problémára, tünetre, betegségre keressük a megoldást.

A háziorvos is úgy tud segíteni – esetleg továbbirányítani szakorvoshoz – ha elmondjuk neki mindazt, amit tudunk. Ehhez hasonlóan minél több információt osztanak meg velünk, annál biztosabban mondhatunk előre véleményt arról, hogy az adott helyzetben milyen mértékben tud segíteni az Őserős kezelés – esetleg milyen önerővel szükséges azt kiegészíteni.

Megismerni a lehetséges alternatív megoldásokat.

Adott tünetekre, betegségre számos megoldás létezhet. Minél többnek megismerjük az előnyét és a hátrányát, annál jobb döntéseket tudunk hozni. Ennek fontosságáról szól ez az oldal. Alternatív megoldások közös megbeszélése terén is állunk rendelkezésre. Szívesen megosztjuk a káros sugárzások és káros behatások alternatív megoldásaiban szerzett saját és hozzánk beérkező tapasztalatokat.

Megismerni az Őserőt, mint egy alternatívát.

Azért javasoljuk kapcsolatfelvétel előtt az oldal tartalmának olvasását, mert a mindenre kiterjedő részletes információnyújtás telefonon keresztül meglehetősen költséges. Így telefonon keresztül elegendő azokat a témákat megbeszélni, amelyek a honlapon nem szerepelnek, vagy épp személyes jellegűek.

Átgondolni az alternatívák sorrendiségét.

Egészség tekintetében van, hogy nagyon is komoly momentum a lehetséges megoldások kipróbálásának sorrendje. Erről szól ez az oldal. Akik megosztják velünk, hogy milyen más eszközöket, módszereket, terápiákat, kezeléseket folytatnak – vagy tervezik azok kipróbálását – azoknak hasznos információkkal szolgálhatunk. Melyiket célszerű vagy épp nem célszerű az Őserő előtt, alatt és után meglépni.

Megfogalmazni, hogy mit várunk az Őserőtől.

Akik megosztják velünk, hogy milyen előrelépést várnak el a kezeléstől, azok számára visszajelzést tudunk adni, hogy az elképzelés mennyire reális. Néha utólag derül ki, hogy a férj alkoholról való leszokása, az anyagi és párkapcsolati problémák megoldódása – és lehetne sorolni, hogy még mi minden – szerepel az elvárások között. Igaz, hogy vannak olyan beszámolók, ahol ilyen jellegű előrelépés is szerepel, de ehhez szükséges bizonyos önerő hozzáadása is. Akik kifejezik ilyen irányú céljaikat, azoknak irányt mutatunk, hogy mit tegyenek. De ez csak egy plusz ajándék. Az Őserőnek megvan a jól meghatározott szerepe – amit minden esetben képes nyújtani mindenféle egyéni erőfeszítés nélkül. Mi alapvetően ezt garantáljuk és ezért kérünk pénzt. Hogy vannak, akik nem sajnálkoznak, nem tétlenkednek és szorgalmasan, kitartóan megtesznek minden tőlük telhetőt és így többet is kapnak, mint mások… az már egy extra ajándék a számukra.

Megfogalmazni a kezeléshez kapcsolódó kérdéseket.

Lehet, hogy olyan jellegű kérdésünk van, amire a válasz már olvasható is a honlapon. Átnézhetjük a kezeléshez kapcsolódó kérdések listáját vagy írjuk be a kérdésünk legfontosabb szavát – kifejezését – a Keresés gomb mellett található szövegdobozba. (Majd nyomjuk meg a gombot.) Így gyorsabban kaphatunk választ, mint levél esetén, vagy épp részletesebb, átfogóbb választ kapunk, mint telefonos beszélgetés esetén.

Kialakítani egyfajta “nyitott” hozzáállást.

“Előbb bizonyítsa be, hogy…” vagy épp “Előbb győzzön meg, hogy…” jellegű kapcsolatfelvételek gyorsan megválaszolásra kerülnek. Az Őserő célja, hogy segítsen a valós problémákkal küzdők helyzetén. Nem az a feladata, hogy megváltoztassa a szkeptikus emberek gondolkodását – azaz megmagyarázza a világ emberi ésszel fel nem fogható dolgainak működését, Isten létezését, stb. Nem várjuk el, hogy higgyenek az emberek Istenben, a kezelés sikerében, vagy bármi másban. Ugyanakkor az elfogulatlan, elvárásoktól, előítéletektől mentes “nyitott” hozzáállás kialakítása mindenkinek a saját feladata.