Referenciák

Köszönetnyilvánítás

Mindenek előtt szeretnénk köszönetet mondani minden egyes személynek, akik személyes adataikat, elérhetőségüket és történetüket adták ahhoz, hogy a téma iránt komolyan érdeklődők hitelesebb képet kaphassanak az Ő általuk már megtapasztaltakból. Tudjuk, hogy nem volt könnyű vállalni olyan magánéleti élmények, problémák és élethelyzetek nyilvánosságra hozását, amelyek bizalmasak és “csak ránk tartoznak”. Tenni mindezt egy olyan ügy érdekében, melynek ez idáig “hivatalosan” csak elutasításban volt része. Hiszünk abban, hogy erőfeszítésüket siker koronázza és a segítségre szorulókban az elutasító szkepticizmus átalakul “nem veszíthetünk semmit” jellegű kíváncsisággá. Köszönet mindezért.

Referencia eredete

Nagyon sok ember van, aki keresi saját vagy családtagja problémájára a megoldást, és ha már az orvosi kezelések sem használnak, akkor kutatni kezd mindenfelé. Ez az egész referencia kérdés nem a mi ötletünk volt. Hozzánk többszörös kérésként érkezett, s e kérések hatására döntöttünk úgy, hogy elkészítjük a referencia rovatot, mivel megértettük, hogy nem nekünk van rá szükségünk, hanem a “kutatók”, a rászorulók számára adhat támpontot. Mint ahogyan azt is tudjuk, hogy az érdem, a hála, a köszönet és minden elismerés sem minket, hanem Teremtőnket illeti és kizárólag neki szól.

Referencia hasznossága

“Jééé, hát Ők is arról írnak, amit én is tapasztalok!”
Mások élethelyzetének és tüneteinek megismerése segítheti saját helyzetünk megértését. Így olyan felismerések születhetnek, amelyek darabokban ott van bennünk, de az összkép a hasonló szituációt teljesen végigélt emberek történetének megismerése után áll össze bennünk.
“Sejtettem, hogy nem velem van a baj.”
A sugárzásoknál is, de a behatásoknál pedig főleg vannak olyan “furcsa” – vagy akár hihetetlen – látható, hallható, vagy csak érezhető dolgok, amelyeknél nagyon jól esik a mások általi megerősítés.
Mások tapasztalatait olvasva segítséget kaphatunk önmagunk megnyugtatásához. Az a személy, aki olyan “furcsa” dolgokat tapasztal, amit a környezete nem… azt hiheti, hogy egyedül van a világban ezzel a problémájával. Nem mer beszélni senkivel, félve attól, hogy hülyének nézik, rosszabb esetben betegnek nyilvánítják és begyógyszerezik. Ha hosszú ideig fennállnak a “furcsa” dolgok, akkor még önmagáról is képes elhinni, hogy vele van a baj… holott csak arról van szó, hogy olyat érzékel, amely csak keveseknek az “osztályrésze”.
“Ha nekik segített, akkor mi is megpróbálhatnánk.”
Végül – de nem utolsó sorban – reményt adnak mások gyógyulásai. Igen, vannak olyan személyek, akiknek szükségük van a biztatásra és a pozitív példákra. Amikor a betegség hosszú ideig fennáll, akkor előfordulhat, hogy – reményvesztetté válunk – beletörődünk. Ilyenkor azt mondjuk: “Annyi mindent kipróbáltam és egyik sem segített. Minek foglalkozzak ezzel? Ez se fog segíteni.” vagy épp elhisszük amikor azt mondják nekünk, hogy “Ez a korral jár.” A referenciáknak ebből a kilátástalan holtpontból kell, hogy kimozdítsanak. Hála Istennek és a történetüket megíró személyeknek számos inspiráló gyógyulás története olvasható. Merítsünk erőt ezekből.

Referencia keresésének módjai

A referenciák teljes terjedelmükben meglehetősen hosszúak. Kiemelésekkel és kategóriákba sorolással próbáltuk elősegíteni, hogy minél gyorsabban megtalálhassa mindenki a keresett problémájához leginkább hasonlító referenciát. Így testi és egyéb tünetek alapján lehet keresni. A kezelés utáni tapasztalatok szintén keresettek, ezért annak külön oldalt hoztunk létre. Így ugyan az a referencia – különböző kiemelésekkel – több helyen is megtalálható, a keresési szempont függvényében.
Továbbá tetszőleges kifejezésre is lehet keresni a lap tetején található Keresés gomb és a mellette lévő szövegdoboz használatával. Igaz ekkor a honlap teljes tartalmában történik a keresés, de így is viszonylag könnyű észrevenni a referencia típusú bejegyzéseket.
Végül az “összes referencia – csoportosítás nélkül” annak lehet szimpatikus, aki nem célirányosan hanem csak úgy ráérzésre szeretné végiggörgetni és kiválasztani a neki tetszőt.

Referenciák hitelessége

A beérkezett írások mindennemű változtatás nélkül kerültek fel az oldalra – a nyelvhelyesség és a helyesírás ellenőrzése nélkül – mivel az érintett személyekkel is úgy beszéltük meg.

Az alábbi történetek és adatok mögött valós személyek, és valódi történetek találhatók! A személyes nyugalom biztosítása érdekében megkérjük olvasóinkat, hogy csak akkor és csak annyi ideig zavarják kérdéseikkel e személyeket, amennyire az valóban elkerülhetetlen. Köszönjük!

A történeteket elmesélő – átélő – személyekkel való kapcsolatfelvétel lehetőségeiről telefonos megkeresésünk után nyújtunk tájékoztatást a személyes adatok bizalmasságára való tekintettel.